De omgeving

In Heerenveen op bezoek? Dan mag je deze bezienswaardigheid niet missen. Zoals ze zelf al aangeven: Het huis van kampioenen, de kraamkamer van schaats­legen­den, de concertzaal van uitzinnige schaatsfans. Maar je kan er zelf ook lekker een paar rondjes weg schaatsen!

In Heerenveen en zin om wat kunst te snuiven? Dan ben je bij Museum Belvedere aan het juiste adres. In dit prachtig vormgegeven museum vind je vele mooie kunstcollecties. Daarnaast heeft het Museum Belverdere ook een aangesloten park waar je heelrijk kan wandelen en met mooi weer lekker kan picknicken!

Ook Friesland heeft koninklijk groen: Oranjewoud. Dit koninklijke bos ligt ten oosten van Heerenveen en bestaat uit een verzameling voormalige landgoederen met lange lanen, parken met royale eiken en beuken, een handjevol overgebleven landhuizen, waterpartijen en kleine weilandjes tussen de bossen. 

In het Museum Heerenveen draait het voornamelijk om, je raad het al, Heerenveen. Museum Heerenveen maakt het cultureel erfgoed van Heerenveen op actieve wijze toegankelijk. En brengen dat onder de aandacht van een breed publiek. De plek om de cultuur van Heerenveen te komen bewonderen.

Nog langer genieten van alles wat Heerenveen je te bieden heeft? Dan is Boutiquehotel ’t Gerecht een hele goede optie. Geniet van een van de prachtige kamers die ze hebben. Ga lekker een hapje eten en drinken in het restaurant of geniet van een heerlijk drankje aan de bar.

Heb je medische hulp nodig, dan brengt Yeller Taxi Heerenveen comfortabel naar het Tjongerschans Ziekenhuis. Heb je hulp nodig bij het in en uit stappen, dan zal onze chauffeur je daar graag bij helpen. Ook brengt Yeller Taxi Heerenveen je weer comfortabel thuis.